Divertimento:

Divertimento Jeugdstrijkorkest

Het Divertimento Jeugdstrijkorkest is een kamermuziekensemble voor enthousiaste strijkers tussen 12 en 18 jaar. Er wordt in een korte tijd intensief gemusiceerd met aansluitend een aantal concerten.
Divertimento werkt anders dan de andere orkesten in de regio: wij vinden het erg belangrijk dat de leerlingen bij het samenspelen bewust leren luisteren. De repetities staan o.l.v. Christiane Belt en Helena van Tongeren maar het doel is om de leerlingen helemaal zelf te laten spelen en reageren op elkaar in een vorm van kamermuziek. De concerten zijn dan ook zonder dirigent en de solisten zijn de orkestleden zelf. Gedurende de projecten rouleren de leden zodat het samenspelen vanuit vele kanten kan worden ervaren.

Informatie

Leeftijd: Van 12 t/m 18  jaar, of bij uitzonderlijk talent eerder.
Niveau: Samenspelervaring, goed en vlot van blad kunnen lezen, beheersen van posities en vibrato en studeerdicipline.
Toelating: In overleg met je docent, bij inschrijving ben je verplicht om op alle concerten en repetitiedata
aanwezig te zijn.
Locatie: Weltevredenstraat 9, Haarlem Noord tenzij anders aangegeven.

Jong Divertimento

Jong Divertimento zien wij als leuke en gezellige kweekvijver voor Divertimento Jeugdstrijkorkest. We werken in principe op dezelfde manier als bij Divertimento Jeugdstrijkorkest. De repetities staan olv Helena van Tongeren en/of Christiane Belt maar de concerten zijn zonder dirigent en ook eventuele solisten zijn de orkestleden zelf. Jong Divertimento is toegankelijk voor alle strijkers die een goed gehoor hebben en minimaal 2 jaar les hebben. Partijen kunnen per persoon worden aangepast zodat het spelen in Jong Divertimento voor iedereen een uitdaging is en blijft. Violisten wisselen van eerste en tweede (derde) viool partijen zodat het samen spelen vanuit verschillende kanten meegemaakt kan worden.


Informatie

Leeftijd: Van 6 tot 12 jaar
Niveau: Goede oren, zuiver spelen, van blad kunnen lezen zowel ritmes als noten tot 3 kruizen en mollen
Toelating: In overleg met je docent
Locatie: Weltevredenstraat 9, Haarlem Noord, tenzij anders vermeld.Meer informatie over de beide strijkorkesten vindt u op:

www.stichtingdivertimento.nl

of in onze online digi-flyer

    10 jaar Divertimento

Ter gelegenheid van ons 10 jarig bestaan gaven wij op 22 juni 2014 ons lustrumconcert in de Philharmonie te Haarlem.

Een muziekfeest dat samen met oudleden die al in het professionelecircuit actief zijn een groot succes werd.We brachten ter gelegenheid van dit feestje een cd uit. Deze CD krijgt u gratis wanneer u donateur wordt van Stichting Divertimento voor een bedrag van minimaal 20 euro per jaar.